SUSPENDED FLOOR INSULATION. FLOOR INSULATION


Suspended floor insulation. Solid hardwood floors. Dancefloors lyrics



Suspended Floor Insulation





suspended floor insulation







    insulation
  • The state of being insulated

  • The action of insulating something or someone

  • the state of being isolated or detached; "the insulation of England was preserved by the English Channel"

  • insulating material: a material that reduces or prevents the transmission of heat or sound or electricity

  • Material used to insulate something, esp. a building

  • (insulate) protect from heat, cold, or noise by surrounding with insulating material; "We had his bedroom insulated before winter came"











suspended floor insulation - Giuko 3




Giuko 3 suspended floor lamp - white, 110 - 125V (for use in the U.S., Canada etc.)


Giuko 3 suspended floor lamp - white, 110 - 125V (for use in the U.S., Canada etc.)



Product Details: - The Giuko 3 suspended floor lamp from ITRE has been designed by Works Studio in 2002-2005. This suspension/floor mounted luminaire is great for halogen lighting. The Giuko is constructed of a layered and blown satin finished glass diffuser. The structure of this light is composed of a ring in curved wood for the wood version and a plastic ring for the colored and chromed version, with elements in satined aluminum. The Giuko 3 suspended floor lamp exhibits a stunning and fascinating design, along with quality craftsmanship, that is sure to beautifuly brighten any contemporary domain. - Details: - Manufacturer: - ITRE - Designer: - Works Studio - Made in: - Italy - Dimensions: - Height: max 39 3/8 - (100 cm) Width: 13 3/4 - (35 cm) - Light bulb: - 3 X 75W halogen - Material: - Glass, Aluminum, Wood or Plastic

- color: white
- Voltage: 110 - 125V (for use in the U.S., Canada etc.)

- For a limited time only - We offer FREE international shipping to all countries










83% (5)





Visions of Tokyo (Maison Hermes)




Visions of Tokyo (Maison Hermes)





Maison Hermes
5-4-19 Ginza
Chuo-ku
Tokyo
Japan

Renzo Piano 1998-2001

The building is owned by the French luxury empire of Jean Louis Dumas and is the corporate headquarters and retail store of Hermes Japan, a company famous for its upscale hand bags and apparel. The 6,000 square meter (65,000 square feet) building contains shopping space, workshops, offices, exhibition spaces and multimedia areas all topped by a roof garden. A recess that divides the long facade in two forms a courtyard which provides access to the subway two levels below.
Located in the Ginza shopping district of Tokyo, one of the most exclusive and expensive shopping areas in Japan, a block away from the colorful Sony Building of the same proportions, designed by Ashihara Yoshinobu in 1966, and amongst the circus of signs and neon lights, the thin, tall but elegant building (45m long by 11m wide or 148ft long by 36ft wide) stands out like a piece of well-crafted jewelry; classical yet innovative. Its facade, made entirely of specially designed and fabricated glass block 45cm by 45cm (17in by 17in) each, is both aesthetically pleasing and technologically innovative.
The design intention of the architect, Renzo Piano, was that of a “magic lantern”, inspired by traditional Japanese lanterns. In the daytime the translucent facade gives a hint of what is beyond, the events and objects blurred by the thickness of the glass block. At night the entire building is glowing from within. On the exterior, at eye level, the glass block facade is punctuated with clear glass block which displays Hermes products beyond.
As the facade wraps the corner, like a glass curtain, it changes to curved quarter blocks. The entry to the retail store is demarcated by plain clear glass.
The glass curtain shuts out the constant buzz of the city through the acoustic insulation of the glass block, creating a serene atmosphere on the interior that is naturally lit through the semi transparency of the glass block.
The building is technologically innovative not only in its facade construction but also in the way that it applies traditional anti-seismic systems used in Japanese temples to its modern day structure. The structure of the building consists of a flexible steel structure, strategically articulated with visco-elastic dampers, from which cantilevered floors span to support the suspended glass facade. During earthquakes the entire building can move according to pre-defined displacements and any deformation is uniformly distributed throughout the structure.











Submission 24




Submission 24





Design Statement - Abstract

The courtyard is the new focus of the Museum and a new place for the town to engage with its’ Museum and art gallery. The courtyard space provides an area suitable for public sculpture display that can contribute to the street scene.

The courtyard is veiled by a screen to the front elevation. The screen maintains the strong traditional building line of the street but invites visual penetration to the semi public space of the courtyard. The screen and the courtyard beyond reinforce the entrance by giving it a new relevance to the surrounding gallery spaces. The screen has been developed in collaboration with an artist and holds the possibility of being renewable as part of future artists’ projects. The suggested design has a vibrant arts and crafts motif formed by two layers of suspended pressed metal and reflects on the city’s Regency ironwork heritage.

The existing entrance is retained as an entry point from the street but inside the space is given new meaning by virtue of its’ aspect to the courtyard and the visible connection with the gallery floor. A new escalator is able to rapidly convey visitors up two levels to the start of their journey through the gallery spaces.

The new gallery arrangement is intended to connect into the existing Museum and reinforce the east–west axis. The exhibition spaces are treated as a series of varying sized rooms in a flexible arrangement where the display areas can be extended to include the spaces of the Hospitality Suite and meeting Room. The Temporary Exhibition space is located on the top level in order to maximise hanging heights, natural lighting and flexible wall arrangements.

The building will fully embrace current agendas for sustainability and energy efficiency, maximising the use recycled materials and products from renewable sources, ensuring high levels of insulation, built-in thermal mass, reducing solar gains, maximising use of natural lighting, natural ventilation with summer cooling. A “green wall” creates moist area in the courtyard for evaporative cooling and a cool oasis for drawing air into the building. Roof lights, wall boxes and screened light are used to introduce and control daylight. A large section of roof is sloped facing south and would be used for either photovoltaics or solar collectors.









suspended floor insulation







Similar posts:

pelvic floor dysfunction physical therapy

wood floor boards

installing floor joist

floor marking guideline

laminate flooring stapler

northern suburbs timber flooring

what is the pelvic floor



Post a comment

Private comment

Search form
Display RSS link.
Link
Friend request form

Want to be friends with this user.